Poddar – Vårdportal.se
242
page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-242,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,vcwb,vcwb-ver-2.5,,select-theme-ver-4.1,header_top_hide_on_mobile

Vårdportal.se poddar

 

PODDAR

Här har vi samlat tips på poddar inom vård, hälsa och omsorg. Tipsa oss gärna om fler.


A B C


AI-podden med Ather Gattami. Produceras i samarbete med Dagens Media, RISE, Cloudberry och BitynamicsAkademiliv. Sahlgrenska akademin & Göteborgs universitet.Allt du velat veta. Ett ämne, en expert i varje avsnitt om bland annat rättsmedicin, luktsinnet etc, med Fritte Fritzson.APC poddradio. Akademiskt Primärvårdscentrum.Barnets rättigheter - en podcast från SKR.

Beroendepodden med Annelie och som lever som nykter alkoholist.En podd om cancer med cancersjuksköterskan Lotten Blomqvist, spelas in på Akademiska sjukhuset i Uppsala.Chefsrådgivarna en podd från Chefsorganisationen Ledarna.
D E F


Demenspodden från Svenskt Demenscentrum.Demensdialogen lyfter fram det som kan förbättras för personer med demenssjukdom, med Angvik & Björk.Dietistpodden med tre legitimerade och pratglada dietister.En psykiatrikers funderingar med Niklas Nygren, specialistläkare i psykiatri.Forskarpodden med Niklas Norén och Jonas Löfvenberg möter forskare vid Uppsala universitet.FoU-podden tar upp ämnen och projekt som vi möter i vår verksamhet. Vi är en bro mellan teori och praktik.Funka olika en podd om funktionsnedsättningar och habilitering. Habilitering.se.
G H I


Generalisterna Poddkast försöka förändra sjukvården till det bättre och informera om vanliga sjukdomar och symtom.Helt Okej en podcast om ungas psykiska hälsa. Region Skåne.Health for wealth om hur skapar man en hälsosam arbetsplats och hållbar hälsa i arbetslivet.Ann-Sofie Forsmark och Boel Stier.Hjärtats gäster med Apotek hjärtats chefsapotekare, Annika Svedberg.HR podden om ledarskap, organisation och personalarbete i en snabbrörlig värld.Hur tänkte ni nu? Karro och Janna från DHRt, ifrågasätter humor och allvar, funktionshinderrörelsen, oss själva, samhället och - ja, det mesta.
M N O


Nestorpodden med fokus på äldre, Nestor FoU-center.Omvårdnadspodden en röster från sjuksköterskor och andra. Svensk sjuksköterskeförening.
P Q R


Psyket snackar med Elina och Katarina som vill prata mer om mående.Psykiatrikerna med läkarna Anders Hansen och Simon Kyaga som möter internationellt framstående hjärnforskare och talar om deras banbrytande vetenskapliga arbete.Psykologipodden som drivs av psykologstudenten Jacqueline Levi.På djupet – en podd från Socialstyrelsen Ronden med tre läkare, ett samtal. Ingen ordning. I Ronden avhandlas högt och lågt om medicin.Rådet som handlar om nya, dyra läkemedel och hur samhället värderar möjlighet till bot, lindring eller hopp från dem. En podd från NT-rådet.
S T U


Sinnessjukt med Christian Dahlström är en podcast om psykisk ohälsa.Sjuksköterskesnack med Johanna Bjerkert och Andréa Berg. Dem att tar med er som lyssnare in i en sjuksköterskas underbara värld.Sjuksköterskestudenterna med två sjuksköterskestudenter som berättar om sina erfarenheter inom yrket och studentlivet på skolan.Sjukvårdspodden - jakten på den jämlika vården.  Med Björn och Jonas från Roche.Sköterskepodden med två unga sjuksköterskor delar med sig av sina erfarenheter från vårdyrket.Suicide Zero  Med Bosse Konrad som är volontär för Suicide Zero och har tagit sig ur en djup depression samt Camilla Rosenkvist som är utbildningsansvarig och som pratar om vikten av att våga fråga men också hur svårt det kan vara.
V X Y Å Ä Ö


Vetenskap och hälsa en poddserie om forskning inom medicin och hälsa som utförs vid Lunds universitet, Malmö högskola och

Vårdfrågan tar upp en bred palett av vårdämnen – alltifrån ledarskap och digitalisering till IBS av Praktikertjänst.Vårdmaktpodden med läkaren Tobias Perdahl som intervjuar inflytelserika personer i sjukvården för att belysa utmaningar samt inspirera, sprida och accelerera goda idéer på förbättringar i sjukvården.