Poddar inom området funktionsnedsättning

Här har vi samlat och sorterat länkar till intressant forskning inom området funktionsnedsättning. Allt material nedan är kostnadsfritt.


B


Barnets rättigheter - en podcast från SKR.
D


Dietistpodden med tre legitimerade och pratglada dietister.F


Funka olika. En podd om livet med funktionsnedsättning. Habilitering.se.Funkisfamilj.nu. Lyfter diskussionen om funktionsvariationer i samhället. (instagram).H


Helt Okej. Om ungas psykiska hälsa. Region Skåne.Hjärnpodden om människans beteenden kopplat till hur hjärnan fungerar.Hjärtats gäster med Apotek hjärtats chefsapotekare, Annika Svedberg.Hur tänkte ni nu? Det ingen brukar prata om när det handlar om funktionsnedsättningar och de människor det handlar om pratar Karro och Janna. Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet (DHR).
P


På djupet – en podd från SocialstyrelsenPsykiatrikerna med läkarna Anders Hansen och Simon Kyaga som möter internationellt framstående hjärnforskare och talar om deras banbrytande vetenskapliga arbete.
S


Sjukt liv! – I podden berättar Maja och Nina om att älska ett dödssjukt barn som har muskelsjukdomen Spinal muskelatrofi (SMA1).