PODDAR FÖR DIG SOM ARBETAR INOM PSYKIATRI

 
Här har vi samlat tips på länkar till intressanta poddar, för att du enkelt och snabbt ska hitta dessa. Allt material nedan är kostnadsfritt.


ABC


Akademiliv,  Sahlgrenska akademin & Göteborgs universitet.Beroendepodden med Annelie och som lever som nykter alkoholist.Blodpodden en podcasten om blod och blodgivning. Blodcentralen.Cancerpodden, med läkare och forskare Anna Benson.En podd om cancer, med cancersjuksköterskan Lotten Blomqvist, spelas in på Akademiska sjukhuset i Uppsala.Chefsrådgivarna, en podd från Chefsorganisationen Ledarna
D E F


Dietistpodden,  tre legitimerade och pratglada dietister.Forskarpodden, Niklas Norén och Jonas Löfvenberg möter forskare vid Uppsala universitet.
G H I


Generalisterna Poddkast, görs av en specialist och tre ST-läkare i allmänmedicin i Stockholm. Försöka förändra sjukvården till det bättre och informera om vanliga sjukdomar och symtom.Hjärnpodden, om människans beteenden kopplat till hur hjärnan fungerar.Helt Okej – om ungas psykiska hälsa,Region Skåne.HR podden, en podcast om ledarskap, organisation och personalarbete i en snabbrörlig värld.
M N O


Medicinpodden, belyser handläggning av de vanligaste symptomen och de bakomliggande sjukdomarna.Omvårdnadspodden - röster från sjuksköterskor och andra. Svensk sjuksköterskeförening.
P Q R


Pillerpodden, en podkast om psykisk ohälsa.Psyket snackar, Elina och Katarina, vill prata mer om mående.Psykiatrikerna, läkarna Anders Hansen och Simon Kyaga möter internationellt framstående hjärnforskare och talar om deras banbrytande vetenskapliga arbete.Psykologipodden, drivs av psykologstudenten Jacqueline Levi.På djupet – en podd från SocialstyrelsenRonden, tre läkare, ett samtal. Ingen ordning. I Ronden avhandlas högt och lågt om medicin.S T U


Sinnessjukt, med Christian Dahlström är en podcast om psykisk ohälsa.Sjuksköterskesnack,  med Johanna Bjerkert och Andréa Berg. Dem att tar med er som lyssnare in i en sjuksköterskas underbara värld.Sjuksköterskestudenterna.  Två sjuksköterskestudenter som berättar om sina erfarenheter inom yrket och studentlivet på skolan.Sjukvårdspodden - jakten på den jämlika vården. Med Björn och Jonas från Roche.Sköterskepodden, två unga sjuksköterskor delar med sig av sina erfarenheter från vårdyrket.Specialistpodden – Specialistsjuksköterskorna på anestesin och ambulansen ger er sina personliga erfarenheter, myter och sanningar, patientfall och anekdoter.  Med Anahita Amirpour och Ferhat Baysal.Tiliapodden, är en podcast om psykisk ohälsa bland unga med Annesofie Blixt.
V X Y


Vetenskap och hälsa, en poddserie om forskning inom medicin och hälsa som utförs vid Lunds universitet, Malmö högskola och Region Skåne.Vårdfrågan, tar upp en bred palett av vårdämnen – alltifrån ledarskap och digitalisering till IBS av Praktikertjänst.Vårdmaktpodden, läkaren Tobias Perdahl intervjuar inflytelserika personer i sjukvården för att belysa utmaningar samt inspirera, sprida och accelerera goda idéer på förbättringar i sjukvården.
Å Ä Ö


Ångestpodden, tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.